Landul Bavariei este unul dintre cele mai turistice locuri din Germania și asta doar datorită superbelor castele din zonă. Bavaria este landul federal care se situează în partea de sud-est a Germaniei, cu capitala la Munchen și cu Alpii Bavarezi în sud iar cursul principal de apă este Dunărea.
Budapesta este o destinație ce trebuie văzută măcar odată în viață. Plină de energie, istorie și delicii culinare, este un oraș ce trebuie bifat neapărat. De la muzee la multitudinea de cafenele și restaurante, capitala Ungariei este un adevărat mozaic cultural.
Raiul chiar există. Și se află în Croația. Mai exact în Parcul National Plitvice: este cel mai vechi și cel mai mare parc național din Republica Croația. Parcul este situat în regiunea muntoasă a Croației, între lanțul muntos Mala Kapela în vest și nord-vest și lanțul muntos Lička Plješivica la sud-est.
Capitală a pastelor și a înghețatei dar și a Italiei, Roma este o destinație absolut minunată. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul expiră istorie la fiecare colț. Așa că nu degeaba este vizitat de milioane de turiști. (cu excepția anilor 2020-2021, când pandemie, deci fără turism). Fie că ai venit să descoperi mii de ani de istorie sau că ai venit să mănânci o porție de paste adevărate, călătorule, ești în orașul potrivit, căci Roma știe să le îmbine pe toate.
Hallstatt este o localitate din Austria Superioară, stațiune turistică montană, situată pe malul sudic al lacului Hallstattersee. Este considerată una dintre cele mai pitorești orășele-port. Și pe bună dreptate. Este un vis. Un vis de Austria. Casele sunt foarte înghesuite și construite pe dealuri. Iar priveliștea spre lac este de nemaiîntâlnit. Orașelul își datorează existența bogatelor zăcăminte de sare din munți care au fost început să fie exploatate cu 7000 de ani în urmă. În 1997 Hallstatt a fost declarat parte din UNESCO.
Innsbruck este un oraș din sud-vestul Austriei și capitala provinciei Tirol, cu aproximativ 130 -140 000 de locuitori, situat pe râul Inn și un celebru centru pentru sporturile de iarnă. Orașul și-a luat numele de la primul pod peste râul Inn, care a fost construit în jurul anului 1170. Micul punct comercial de lângă râu a crescut și curând Innsbruck-ul și-a primit statutul de oraș în 1200.
Astăzi poposim pe frumoasele Chei ale Nerei. Mai exact, vizităm Ochiul Beiului, Cascada Beușnița și Cascada La Văioaga. Un loc feeric din sud-estul țării, care în ultimii ani a văzut mult picior de om. Este situat la limita sud-vestică a țării, în sudul Munților Aninei din județul Caraș-Severin, unul dintre locurile protejate ale României.
Este cunoscută ca “Mica Vienă” ,“Orașul Rozelor”, “Inima Banatului”, “Orașul de pe Bega”.Temesvar în ungurească, Temisvar în sârbă. Temeschwar sau Temeschburg în germană și Timisvar în bulgară. Oraș pe care sunt fericită să îl numesc casă. Are o istorie destul de îndelungată, începând cu secolul al XII-lea, trecând la răscoala lui Gheorghe Doja, atacul Otoman, imperiul Habsburgic, epidemiile de ciumă și holeră, revoluția de la 1848, Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial și terminând cu eliberarea de comunism.
Szentendre sau Sfântul Andrei (traducerea) este un pitoresc oraș din nordul Ungariei, la doar 30 de minute de capitala Budapesta. Este o destinație perfectă pentru a cunoaște spiritul și cultura populară locală. Se poate spune că este centrul sârbilor din Ungaria, fiind populat majoritar de către sârbi de-a lungul istoriei. Cochet, artistic, dar și contemporan, minunatul orășel este perfect de explorat. Populația este de aproximativ 24.000 de locuitori, însă vara se poate și dubla datorită budapestanilor care sigur au ascunsă o căsuță de vacanță în Szentendre.
Cum zice Ruby în melodia ei: „ Două condimente de pe șapte continente”. Nu sunt șapte continente, doar două. Dar condimente sunt destule. Istanbul, după cum știe toată lumea, este singurul oraș din lume care se întinde pe două continente: Europa și Asia. Între cele două se află strâmtoarea Bosforului.
De mică am fost obsedată de accentul britanic, mă fascinau englezii și tot ce înseamnă spiritul lor, asta bineînțeles datorită pasiunii mele excesive pentru... Harry Potter. Am descoperit Londra cu trei ani în urmă și de atunci vreau să o vizitez în fiecare anotimp.
Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto din Italia de Nord, fiind declarată, împreună cu laguna aferentă, patrimoniu al umanității de UNESCO în 1979. Asta spune ceva, nu? Are 391 de poduri ce leagă cele 118 insule pe care este așezat orașul. În lagună mai sunt o puzderie de insule și insulițe dintre care,zic eu, cele mai frumoase sunt Burano și Murano
Când spun Viena, spun eleganță și somptuozitate. Când am început să lucrez la agenția Europa Turism, Viena a fost prima destinație în care am fost, pe care am cunoscut-o. Acum o știu mai bine decât Timișoara (dar aceasta este altă poveste) și am acumulat, zic eu, destulă experiență să știu unde mâncăm, ce vizităm, pe ce merită să dăm banii.