Lămâia nu se număra printre fructele mele preferate. Însă de curând a devenit o favorită. În special să o integrez în deserturi. Dă un gust fresh întregului preparat și este plină de vitamine. Plus că se poate folosi în diverse combinații.
Aș vrea eu să fiu un Masterchef în bucătărie și să jonglez cu ingredientele, dar din păcate aptitudinile mele la mâncare sunt mai spre deloc. De ce zic la mâncare și nu în general? Ei bine, fiindcă nu sunt un total dezastru. Mă credeți sau nu, mă descurc binișor la copt. Dar merg spre zona deserturilor sănătoase și a cât mai multor tarte.
Chiar dacă nu mai este sezonul portocalelor, o prijitură cu această aromă este de neratat. Este moale și savuroasă și te va face să ajungi la a doua felie în câteva secunde. Aromată și ușoară, este perfectă pentru această primăvară. Plus că portocalele au și muulte vitamine.
Îmi plac mult clătitele sau pancakes. Dar cred că îmi plac mai mult fiindcă sunt foarte versatile. Le poți combina într-o mulțime de feluri, cu o mulțime de ingrediente și sunt perfecte atât pentru micul dejun cât și pentru o gustare. Iar cele pufoase au extra puncte. Și de când a apărut febra clătitelor americane în Romania, am zis că trebuie să fac și eu, dar în stilul propriu, adică mai sănătoase.
Avem vreun banana lover aici? Acest fruct tropical este bogat în nutrienţi,vitamina B6, care reglează glicemia şi îmbunătăţeşte dispoziţa, dar și în potasiu și este sărac în sodiu. Sunt o sursă bună de energie și cresc capacitatea de concentrare. Și pentru că este un fruct care nu ar trebui să lipsească din bucătăria voastră am zis să împărtășesc cu voi o rețetă tare dragă mie: checul de banana sau banana bread.
În ultimul timp am încercat să consum dulciuri pregătite în casă și să le reduc pe cele din comerț. Sunt cea mai bună variantă atunci când vrei să reduci cantitatea de zahăr sau pur și simplu să-ți gestionezi ingredientele din acel preparat. Și cum să coc a devenit o pasiune, am decis să împărtășesc cu voi o rețetă dragă mie.
Este din nou acel moment al anului: iarna. Și cu ea vine și sărbătoarea mea preferată: Crăciunul. Este cel mai frumos timp al anului dar și cel mai festiv. Acum ies la înaintare cele mai drăguțe ornamente, cei mai frumoși brazi dar și cele mai delicioase bucate.
Anotimpul rece, pentru mine începe negreșit cu cele mai gustoase rulouri cu scorțișoară. Savuroase și fragede, acestea sunt deliciul suprem când vine vorba de dulciuri, pentru mine. Așa că iarna și scoțișoara fac cea mai bună echipă și aduc în bucătăria mea aroma de Crăciun. Aceste rulouri de scorțișoară au o istorie veche încă de când comercianții romani au introdus scorțioșoara din Sri Lanka în Europa. Iar Suedia, mult mai târziu a început să-l folosească în patiserie, dezvoltând kanelbulle (=rulou scorțișoară) Iar în 1999, mai exact 4 octombrie a fost proclamată ZIUA RULOULUI CU SCORȚIȘOARĂ. Yey, for that.
Odată cu venirea toamnei, cuptorul începe încet-încet să devină cel mai important obiect folosit în casa noastră. Fie că suntem sau nu acești masterchefi în bucătărie, cu toți vrem să mâncăm cele mai bune deserturi în această toamnă, mai ales că avem de unde alege. De la cele mai proaspete brioșe, până la cel mai pretențios tort, acestea trebuie să fie gătite cu cea mai mare grijă. Dar trebuie și avut grijă. Cantitatea de zahăr din deserturi este esențială. Iar rețeta de astăzi este una delicioasă și fără griji. Și da, poți mânca mai mult de o brioșă.
Când mă gândesc la vară, mă gândesc la înghețată. La nopțile răcoroase și zilele călduroase. Hai că mi-a ieșit o rimă La pandișan cu fructe, costume de baie și limonadă cu pepene. La o zi de vară adevărată. Și bineînțeles că din această zi nu poate lipsi SFÂNTA ÎNGHEȚATĂ, mai ales dacă ziua aceea ți-o petreci în mijlocul orașului la 30+ grade încercând să te răcorești.
Fie că mâncăm o friptură bună sau că ne facem un bol plin de legume, acestea necesită un sos bun lângă. Iar prietenii de la Hellmann’s ne vin în ajutor cu o mulțime de variante: de la clasică maioneză, sos de burger, sos barbeque, sos de usturoi până la o varianta de maioneză vegană. Toate așteaptă să fie folosite.
Cred că (aproape) toată lumea iubește ciocolata. Cu lapte, neagră, albă sau în alte combinații, este acel ingredient care creează dependență Denumirea științifică a arborelui de cacao este Theobroma, care se traduce în „mâncarea zeilor”. O denumire chiar pe măsură, zic eu!
Mâncăm cu ochii. Cam așa se spune. Dar de cele mai multe ori culorile din farfurie își croiesc drumul spre stomacul nostru. Iar aici ne vin în ajutor cei de la UNICORN SUPERFOODS, un brand din Australia creat de două gemene, care împărtășesc dragostea pentru sănătate, fitness și călători.
De curând am descoperit un brand de produse sănătoase, făcute din ingrediente naturale și fără zahăr. Știu, o să ziceți că nu există așa ceva. Ei bine există. Se numește Ohvăz. Și militează pentru ceva gustor, ușor de mâncat oriunde și cu puține calorii.
Lidl este un lanț de magazine de tip discount fondat în Germania, operat de concernul Lidl Stiftung & Co. KG cu sediul în orașul Neckarsulm. Lidl deține peste 10.000 de magazine la nivel internațional. Magazinul Lidl a fost fondat în anii ‘30 de către familia Schwarz, numele inițial fiind Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgrosshandlung.
În anii ’70 a fost construit primul magazin tip modern care se mai găsește și în ziua de astăzi. Primul magazin tip discount Lidl a fost deschis în 1973 și primele magazine Lidl au fost inaugurate în România în anul 2011. Astăzi, sunt peste 240 de magazine în toate județele țării.
În 1905, Thomas Fentiman, un fierar din Cleckheaton, Anglia, a fost abordat de un comerciant pentru un împrumut. Au pus la punct o înțelegere și o rețetă pentru berea de ghimbir, care este preparată din punct de vedere botanic.Thomas a început să folosească rețeta și să producă bere de ghimbir preparată din punct de vedere botanic pe care a livrat-o de la ușă la ușă folosind un cal și un cărucior pentru transport. Berea de ghimbir a fost depozitată în borcane de piatră realizate manual, cunoscute afectiv ca "găinile gri", care au fost ștampilate cu o imagine a câinelui de companie "Fearless" al lui Thomas. Fentimans a devenit foarte populară, iar afacerea familiei a crescut. Peste 100 de ani de când Fentimans a început să producă băuturi botanice, afacerea se află încă în familia Fentimans și este deținută de Marele Nepot al lui Thomas Fentiman.
Atunci când mă gândesc la ce să îmi mai fac de mâncare, mă ia cu amețeala, fiindcă pireul de cartofi și pulpele de pui deja ies din discuție. Această rețetă este din cartea Andreei Raicu, dar adaptată mie.
Am început frenezia smoothie-urilor de ceva ani încoace, însă în ultimul an am băut/mâncat din ce în ce mai mult. Le ador pur și simplu. Pentru cine nu știe ce este un “smoothie bowl”, acesta se face din fructe și legume în principal, din care iasă o pastă super cremoasă și mega bună.